Yvette vertelt: groeimogelijkheden bij Stolp+KAB

Yvette Gordijn werkt al bijna zeven jaar bij Stolp+KAB. In deze blog vertelt zij ons over haar functie, hoe ze zichzelf heeft ontwikkeld en werken bij Stolp+KAB.

Doorzettingsvermogen

“Na bij verschillende administratiekantoren gewerkt te hebben, heb ik zeven jaar geleden de overstap gemaakt naar Stolp+KAB. Hier wilde ik mezelf verder ontwikkelen tot MKB Accountant Administratieconsulent (AA). Dit is wel hard werken. Ik kwam namelijk van het vmbo en heb sindsdien een mbo, hbo en hbo-post opleiding afgerond. Het einde van mijn praktijkopleiding tot AA is in zicht. Maar als je hard werkt en veel doorzettingsvermogen hebt, kun je er zeker komen.”

Doorgroeimogelijkheden en opleiding

“Ik startte als beginnend assistent accountant en heb nu de functie van gevorderd assistent accountant. Hopelijk mag ik mezelf eind van dit jaar accountant noemen. De praktijkopleiding tot AA betreft een ‘stage’ van drie jaar waarbij je laat zien dat je je ontwikkeld hebt tot een startbekwame accountant. Om deze ontwikkeling door te maken wordt gebruik gemaakt van rapportages, trainingen, intervisiebijeenkomsten en dien je een referaat uit te werken. Tijdens de opleiding werk je ook fiscale opdrachten uit en dien je overige Assurance opdrachten uit te voeren zoals beoordelingsopdrachten of subsidiecontroles. Binnen het kantoor word je hierbij goed begeleid. Je kunt echt bij iedereen terecht met je vragen.”

“Door het volgen van deze opleiding verbreed je je communicatieve vaardigheden en leer je de theoretische kennis toe te passen en te analyseren in je werk. Voor de afronding van de opleiding staat het geïntegreerd slotexamen centraal. In dit examen wordt aan de hand van de afgelopen drie jaar (stageperiode) getoetst of jij je hebt ontwikkeld tot startbekwame accountant. Per heden ben ik volop bezig met de voorbereiding van dit laatste stukje.”

Klantgesprekken en adviseren

“Als beginnend assistent accountant doe je vooral het uitvoerende werk, zoals de klant bijstaan bij de verwerking van zijn financiële administratie en het samenstellen van (eenvoudigere) jaarrekeningen. Inmiddels heb ik mijzelf flink ontwikkeld op communicatief gebied en ben ik een vraagbaak voor de klant. De administratieve werkzaamheden heb ik overgedragen aan collega’s en ik ben mij meer gaan focussen op het samenstellen van (complexere) jaarrekeningen en het ondersteunen/adviseren van mijn klanten. Die klantgesprekken en echt met de klant meedenken en adviseren vind ik ook het leukst. De soorten klanten lopen ook erg uiteen, wat iedere klant en ieder gesprek weer anders maakt. Die variatie vind ik erg fijn.”

Informeel, vrijheid en vertrouwen

“Het team is gezellig en is erg divers met jongere en oudere collega’s. De sfeer zit dan ook goed en voelt erg informeel aan. Je krijgt ook veel vrijheid in hoe je je werk oppakt. Je krijgt veel vertrouwen en dat zorgt voor een fijne werksfeer.”

Gerelateerde artikelen

AI is de toekomst

Het belang van teambuilding voor jouw bedrijf

Directieleden op reis naar Canada

Naar een congres in Cyprus

Directie aan het woord: Michiel Polman

Afstuderen bij Stolp+KAB: Cynthia vertelt over haar onderzoek

Inschrijven Job Alert

Staat de vacature waar jij naar op zoek bent op dit moment niet open? Schrijf je dan in voor ons Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures als eerste in je mailbox.

Heb je een voorkeur voor welk team je mails met vacatures, blogs en nieuws ontvangt? Klik dan in het formulier op “Ik ontvang graag vacatures, blogs en nieuws van/over team” en maak je keuze.

Door me in te schrijven voor het job alert bevestig ik dat ik akkoord ga met de privacy policy van Stolp+KAB